Akademia Profesjonalisty Sopro dostępna online

27.07.2020

Szkolenia w ramach Akademii Profesjonalisty zawsze cieszą się dużym powodzeniem wśród wykonawców.  Są one szczególnie doceniane za przygotowanie merytoryczne i przyjazny sposób przekazywania wiedzy. Natomiast nie każdy ma czas, aby w konkretnym terminie stawić się na szkoleniu stacjonarnym. Z tego powodu, dla osób nie mogących uczestniczyć w szkoleniach na żywo proponujemy Akademię Profesjonalisty online jako webinaria. Ich program koncentruje się na nowoczesnych rozwiązaniach chemii budowlanej i ich praktycznym wykorzystaniu w czasie prac wykończeniowych. Eksperci Sopro prezentują m.in. jak prawidłowo montować odpływy podłogowe, w jaki sposób poprawnie układać i obchodzić się z wielkoformatowymi płytami oraz jak przygotować i uszczelniać podłoże.

W siedmiu odcinkach zostały poruszone następujące tematy:

Nowoczesna łazienka – przygotowanie podłoża

Nowoczesna łazienka – montaż okładzin ceramicznych

Tarasy i balkony – przygotowanie podłoża

Tarasy i balkony – uszczelnienia zespolone

Tarasy i balkony – montaż okładzin ceramicznych

„Grubasy” na tarasy – układanie płyt gresowych pogrubionych

„Grubasy” na tarasy – fugowanie płyt gresowych pogrubionych

W webinariach są omówione najważniejsze wymagania dotyczące wykonawstwa oraz zaprezentowane w praktyce rozwiązania dedykowane każdemu zagadnieniu. Nie brakuje również ciekawostek na temat różnych sytuacji na budowie. W materiałach poruszono najczęściej spotykane problemy wykonawcze i udzielono odpowiedzi, jak sobie z nimi radzić.

Szkolenia online prowadzi Tomasz Stępień, Kierownik ds. Rozwoju Produktów i Wsparcia Technicznego, a w pokazach praktycznych pomogli mu Łukasz Kuchnicki (Doradca Obiektowy) i Zbigniew Zarębski (Trener ds. Szkoleń Technicznych). To eksperci Sopro Polska, którzy mają ogromną wiedzę teoretyczną oraz długoletnie doświadczenie praktyczne.

Dynamiczny rozwój technologii chemii budowlanej, powoduje, że bardzo często na rynku pojawiają się nowatorskie produkty i rozwiązania. Firmy budowlane muszą być na bieżąco z nowymi wiadomościami. Dlatego tak ważne jest dzielenie się wiedzą. Sopro Polska od wielu lat wspiera wykonawców nie tylko dostarczając nowe produkty, ale także pokazując , jak najlepiej je wykorzystać. Webinary to jedno z narzędzi. Dostępna jest również Infolinia Techniczna, a od wielu lat dział wsparcia technicznego służy  m.in. doradztwem technicznym dla naszych klientów.

Teraz każdy może poszerzyć swoją wiedzę i zdobyć nowe umiejętności w dowolnym czasie i miejscu. Wystarczy wejść na kanał You Tube Sopro Polska, gdzie znajdują się webinary Akademii Profesjonalisty. Zapraszamy do poszerzania wiedzy!